“Schumacher was in 2010 geweldig”

23 februari 2011 — Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve plaatste zopas een groot vraagteken rond de psychische ingesteldheid van Sebastian Vettel. Villeneuve nam het ook nog lichtjes op voor Michael Schumacher die vanaf 1997 zowat zijn aartsrivaal zou worden.

Het zou wel eens goed kunnen dat kersvers wereldkampioen Sebastian Vettel in 2011 de strijd niet zou aankunnen omwille van psychische tekortkomingen. Dat is alvast de vraag die Jacques Villeneuve zich zopas stelde. Het incident met teamgenoot Mark Webber in Turkije zou ook bij Villeneuve voor twijfel hebben weten te zorgen. Wie is Vettel, en is de Duitser ditmaal opnieuw opgezet tegen de ervaring van Webber?

“Men mag er niet aan twijfelen dat Vettel een erg snelle rijder is. De vraag is of hij wel volwassen genoeg is. Op psychisch vlak mogen we ons ook bij hem toch nog wel wat vragen stellen”, aldus Jacques Villeneuve.

Wat de media ditmaal deed verbazen is dat de voormalig Canadese F1-rijder ditmaal vol lof was over Michael Schumacher. Schumacher ramde in 1997 Villeneuve nog van de baan op het Spaanse circuit van Jerez. De inmiddels zevenvoudig wereldkampioen noemde het later regelmatig zijn eigen doodzonde. Villeneuve lijkt zijn aartsrivaal uit de F1 ook nu nog op te volgen.

“Michael was in de tweede helft van het seizoen 2010 zeer snel. Hij kreeg veel kritiek omdat hij Rosberg niet achter zich kon houden maar zijn lust naar de top toont aan dat men nog meer van hem mag verwachten. Hij beschikt nog steeds over alle nodige ingrediënten om kampioen te worden. In 2010 kende hij volgens mij zijn sterkste seizoen ooit”, zo klonk de opmerkelijke toespraak van Jacques Villeneuve.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België