logo
 

Schumacher: “Weinig positief aan deze GP van Monaco”

29 mei 2011 — Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher moest vandaag zijn wagen vroegtijdig parkeren. Het is zijn tweede opgave in 2011.

Seizoen 2011 verloopt voor Michael Schumacher opnieuw met ups en downs. Al laten wij het liever in het midden of het nu ook werkelijk minder ups dan downs zijn.

De Duitser wist zich op zaterdag zowat uitzonderlijk beter te kwalificeren dan teamgenoot Nico Rosberg, die wel nog hard van de baan ging tijdens de laatste vrije training. Schumacher vertrok in elk geval van op de vijfde plaats. Ditmaal vond het zogenaamde ‘anti-stall-systeem’ die startpositie blijkbaar nog te hoog gegrepen.

“Tijdens de start schakelde het anti-stall-systeem zich in. Vervolgens diende ik snel de hele procedure over te doen. Kort daarna beleefde ik een klein incident met Hamilton. Ik voelde dat er links iets niet goed meer functioneerde aan de wagen. Ik verloor heel wat neerwaartse druk. Dat had weer effect op de banden. De wedstrijd op zich verliep spannend genoeg. Tot slot ben ik zeer tevreden over de situatie van Petrov. Alles is in orde met hem. Er valt verder niet veel positiefs over de GP van Monaco meer te vertellen”, aldus Michael Schumacher die net als teamgenoot Rosberg puntenloos Monaco zal verlaten.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België