logo
 

“Schumacher zal terugvechten”

23 mei 2012 — Schumacher behaalde dit seizoen nog maar twee wk-punten en moet in Monaco vijf gridplaatsen inleveren na zijn aanrijding met Bruno Senna in Spanje. De Duitser komt volgens diverse media steeds meer onder druk te staan, maar Ross Brawn zegt dat hij er rotsvast van overtuigd is dat de zevenvoudig wereldkampioen zal terugvechten.

Schumacher behaalde nog maar twee wk-punten terwijl Nico Rosberg reeds 41 punten behaalde en een overwinning. De balans helt voor Schumacher dus opnieuw over naar de negatieve kant, al tracht Ross Brawn die visie toch te nuanceren. Langs de andere kant kreeg Nico Rosberg na twee races nog van de pers te horen dat hij dringend beter moest gaan presteren omdat Schumacher tot dan een stuk beter was dan Nico Rosberg.

Het toont aan dat succes in de Formule 1 erg vergangkelijk is. Het hangt ook af van heel wat factoren die je niet in de hand hebt. Ross Brawn is er dan ook rotsvast van overtuigd dat Schumacher dit seizoen nog een heel stuk beter zal presteren, alleen moet de Duitser een klein beetje geluk kennen.

“Ik denk dat hij tot nu toe een redelijk goed seizoen heeft gereden,” zegt Ross Brawn. “We hebben niet de resultaten behaald waarop we gehoopt hadden maar als je tussen de regels door kijkt dan zie je dat we een redelijk goed seizoen kennen.”

“We hebben nog enkele dingen die in de juiste plooi moeten vallen. Ik denk dat we dan nog heel wat plezier aan Schumacher zullen beleven. Er is uiteraard aandacht geweest voor zijn incident in Spanje maar ik denk dat de aandacht nog vele malen groter zal zijn wanneer hij successen boekt.”

Volgens Ross Brawn is Schumacher erg tevreden over de sterke start die Mercedes dit seizoen heeft gemaakt, veel beter dna vorig seizoen. Schumacher haalt daaruit zijn motivatie om terug te vechten. De eerstvolgende kans is Monaco, al moet de Duitser daar wel vijf gridplaatsen naar achter op de grid, een serieuze tegenvaller op het smalle stratencircuit van Monaco.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België