logo
 

Schumacher: “zevende plaats was het hoogst haalbare”

08 juli 2012 — Gisteren kon Schumacher met een derde tijd nog voor een kleine verrassing zorgen tijdens de kwalificatie. Vandaag zat er niet meer in dan een zevende plaats.

image

Schumacher startte nochtans goed, leek even Webber te kunnen gaan aanvallen, maar moest tijdens de rest van de race vooral proberen om zo weinig mogelijk posities te verliezen.

De Duitser had na de kwalificatie reeds aangegeven dat hij hoopte op regen tijdens de race. Dit zou immers de enige kans zijn voor hemzelf en Mercedes om een goed resultaat neer te zetten. De race verliep echter volledig onder droge omstandigheden en dan zat er niet meer in dan een zevende plaats.

“We behaalden wat er vandaag maximaal haalbaar was en we moeten daarmee tevreden zijn,” zei Schumacher na afloop van de race. “We waren redelijk competitief tegen het einde van de race. We wisten echter dat we onder normale omstandigheden niet zouden kunnen volgen omdat de karakteristieken van het circuit niet echt bij onze wagen passen. We hadden zeker en vast beter kunnen presteren in de regen.”

Schumacher behaalde met zijn zevende plaats toch nog enkele wk-punten. Dat kan niet gezegd worden van teamgenoot Nico Rosberg. De Duitser finishte op een teleurstellende vijftiende plaats.

“Het ganse weekend verliep niet volgens plan, wat echt onverwacht en teleurstellend is,” zei Rosberg achteraf. “Ik kende een slechte start en vervolgens was mijn racesnelheid gewoonweg niet goed genoeg.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Michael SchumacherNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België