Sean Gelael in de wolken na eerste F1-kennismaking

20 april 2017 — Gelael mocht dinsdag voor de eerste keer ervaren hoe een Formule 1-bolide aanvoelt en dat is hem uitstekend bevallen. Dit seizoen komt de 20-jarige Indonesiër uit voor Permatina-Arden in de Formule 2.


Gelael was danig onder de indruk en had het over een onvergetelijke dag: “Het is uiteindelijk de droom van elke rijder om eens een Formule 1-auto te kunnen besturen, en om dit te kunnen doen bij Torro Rosso maakt het voor mij extra speciaal.”

“Het is een ongelooflijk gevoel, de auto is een echt beest,” gaat de jongeling verder. “Ik ben rustig begonnen en gedurende de dag steeds verder gegaan. We hebben zeker progressie geboekt en ik heb veel ronden kunnen rijden. Het grote verschil tussen de Formule 1- en Formule 2-bolides is het remvermogen en het rijden over de kerbstones.”

In Hongarije is er na het raceweekend terug een testsessie voorzien en daar zal Gelael opnieuw zijn opwachting maken voor Torro Rosso.

“Deze auto’s zijn heel gaaf om mee te rijden en ik wil daarom ook iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Ik kan niet wachten om in Hongarije weer achter het stuur van de STR12 te kruipen!”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België