Sebastian Vettel: “Aanrijding met Verstappen was mijn fout”

14 juli 2019 — Na afloop van de GP van Groot-Brittannië nam Sebastian Vettel de schuld op zich voor de aanrijding met Max Verstappen. Vettel excuseerde zich meteen na de race ook bij de Nederlander.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

De aanrijding tussen Sebastian Vettel en Max Verstappen was één van de meest opmerkelijke momenten tijdens de Britse GP. De Duitser reed achteraan in op Verstappen en schreeuwde over de boordradio ‘Wat is hij aan het doen?”.

Het deed uitschijnen dat Vettel de schuld voor de aanrijding bij Verstappen legde maar Vettel nam na afloop van de race de schuld op zich.

“Het was mijn fout,” zo vertelde Vettel na afloop van de race tegenover de verzamelde reporters. De Duitser had zich kort daarvoor persoonlijk verontschuldigd bij Max Verstappen.

“Hij passeerde me in Stowe en vervolgens ging hij wat breed waardoor ik de kans kreeg om terug te komen.”

Vettel verwachtte dat er links van Verstappen een opening zou komen om Verstappen opnieuw te passeren. In de plaats daarvan volgde echter een aanrijding.

“Vervolgens leek het gedurende een seconde dat hij naar rechts zou gaan en dat er links een gat zou zijn waarvoor ik klaar was om erin te duiken.”

“Dat gat kwam er echter niet en vervolgens was het te laat, ik zat te dichtbij en ik crashte.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België