Sebastian Vettel: “Andere raceklassen dan de F1 spreken me aan”

20 november 2015 — Sebastian Vettel voelt zich naar eigen zeggen aangetrokken tot andere raceklassen dan de F1, al heeft de Duitser geen concrete plannen.


Sinds Nico Hulkenberg de 24u van Le Mans heeft gewonnen hebben de F1-piloten meer dan ooit aandacht en interesse om aan een andere raceklasse dan de Formule 1 deel te nemen. Ook Sebastian Vettel voelt zich aangetrokken tot andere raceklassen.

“Ik denk dat er heel wat categorieën zijn die interessant en leuk lijken,” aldus Vettel. “Je moet echter ook opletten, zoals bijvoorbeeld bij de DTM in het verleden. Voormalig F1-piloten dacht dat het wel een leuke manier was om daarin actief te blijven en ‘hun rekeningen te betalen’ maar toen kwamen er plots de jonge racepiloten.”

“Je moet dan ook oppassen. De DTM bijvoorbeeld is een erg competitieve raceklasse van een goed niveau. Het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je moet veel meer doen dan simpelweg in de wagen zitten en je best doen.”

Ondanks dat Vettel zich aangetrokken voelt tot andere raceklassen heeft hij momenteel echter geen concrete plannen om aan een andere raceklasse deel te nemen.

“Uiteindelijk denk ik bij mezelf dat ik er plezier aan zou beleven, maar wat specifiek weet ik niet echt. Misschien off-road gaan, dat zou een mooi avontuur zijn maar ik momenteel geen concrete plannen,” besluit Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België