logo
 

Sebastian Vettel bekent: “Ook ik heb een vegan-dieet gevolgd”

16 december 2019 — Ook Sebastian Vettel heeft gedurende zes weken een zogenaamd veganistisch dieet gevolgd, dat heeft de Duitser in een interview toegegeven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Het voorbije jaar was er veel te doen rondom de veganistische levensstijl van F1-wereldkampioen Lewis Hamilton. De Brit kreeg complimenten maar ook kritiek, vooral omdat hij uithaalde naar mensen die zijn levenswijze niet hanteerden.

Het zorgde ook voor verdeelde meningen in de F1-paddock. Sommige rijders zagen het nut er wel van in terwijl anderen er compleet niet van moesten weten.

Nu blijkt dat ook Sebastian Vettel even een veganistische levensstijl hanteerde, zes weken om precies te zijn. De Duitser heeft uit die weken naar verluidt veel geleerd.

“Het experiment duurde zo’n zes weken en ik heb er veel van geleerd,” vertelde Vettel tegenover de Zwitserse F1-journalist Roger Benoit van ‘Blick’.

“Het is aan jou om te beslissen wat je eet. Ik heb intens op dat vlak gewerkt maar er is geen dieet dat je voor iedereen kan hanteren want iedereen is anders, iedereen reageert ook anders.”

Ook Vettel is de commotie rondom het veganistisch dieet van Hamilton niet ontgaan.

“Waar ik niet van hou is dat iemand te vlug oordeelt,” aldus Vettel. “Ze zeggen dat alles goed of alles slecht is.”

“Wat voor mij is veranderd is dat ik minder vlees eet en meer aandacht besteed aan de kwaliteit van de producten, wat in Zwitserland erg eenvoudig is. Daar bovenop eet ik nu ook meer groenten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België