logo
 

Sebastian Vettel blij met derde plaats

17 maart 2013 — Sebastian Vettel is er niet in geslaagd om de openingsrace in Melbourne te winnen nadat hij vanaf de pole mocht starten. image

De Duitser beleefde geen gemakkelijke race, waarin hij meermaals onder druk kwam te staan door onder meer Fernando Alonso en Felipe Massa. Vettel bleef ook lange tijd achter een indrukwekkende Adrian Sutil hangen. Ook de strategie die Red Bull Racing vandaag hanteerde, bleek niet de beste te zijn.

Toch zei Vettel tevreden te zijn met het resultaat van vandaag. “Wanneer je vanaf de pole vertrekt, wil je altijd meer dan op een derde plaats finishen. De eerste paar ronden na de start verliepen prima, tot de banden volledig op waren. We konden ook niet zolang doorgaan op een setje banden als de rest.”

“Op sommige momenten moet je gewoon kunnen toegeven dat anderen beter waren, en vandaag was dat het geval met Raikkonen en Alonso. Het seizoen is echter nog lang, want het is nog maar de eerste race. Toch ben ik heel blij om met dit resultaat van start te kunnen gaan.”

Op het podium haalde Martin Brundle nog aan dat Vettel in 2010 en 2012 ook niet won in Melbourne, maar toch wereldkampioen werd. “Het zijn natuurlijk nog altijd maar statistieken, maar soms zijn het net die statistieken die in je voordeel kunnen spreken.” antwoordde Vettel.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België