Sebastian Vettel blijft in zijn titelkansen geloven

29 september 2015 — Ook nadat hij in Suzuka derde werd en Lewis Hamilton zijn voorsprong in de wk-tussenstand kon vergroten blijft Vettel in zijn titelkansen geloven.


Met nog vijf races te gaan kijkt Sebastian Vettel tegen een achterstand van 59 punten aan. Het is een achterstand die gezien de huidige krachtsverhoudingen in de Formule 1 bijna onmogelijk in te halen valt. Toch blijft Sebastian Vettel geloven in zijn mathematische kansen op de titel.

“Het is pas voorbij wanneer het voorbij is. De kans bestaat nog steeds,” aldus Vettel. “Wat voor een rijder zou ik zijn indien ik er niet in zou geloven? Ik weet uiteraard dat het enorm moeilijk is omdat onze tegenstander zo sterk is. Momenteel hebben ze een beter vormpeil dan ons en het is niet eenvoudig om dat om te draaien. Je moet er echter in blijven geloven.”

Volgens Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene is de kans bijzonder klein dat Vettel dit seizoen wereldkampioen wordt, maar bestaat er altijd een kans dat het toch gebeurt, net als bij een loterij.

“Het is zoals jezelf de vraag stellen of je miljonair kan worden door de loterij te winnen. Om de loterij te winnen heb je geluk nodig. Wanneer we geluk hebben dan kan hij inderdaad nog wereldkampioen worden. Maar we hebben dan wel enorm veel geluk nodig,” besluit de teambaas van Ferrari.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België