“Sebastian Vettel die terugkeert naar Red Bull? Ik zie het niet gebeuren”

05 februari 2020 — Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko acht de kans klein dat Sebastian Vettel zal terugkeren naar Red Bull Racing.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Wat doet Sebastian Vettel aan het einde van komend F1-seizoen? Blijft hij toch langer bij Ferrari? Neemt hij afscheid van de Formule 1? Of keert de Duister terug naar de renstal waarmee hij vier keer wereldkampioen werd: Red Bull Racing?

Met dat laatste scenario houdt Dr. Helmut Marko alvast geen rekening. Volgens hem is de kans quasi onbestaande dat Vettel terugkeert naar Red Bull, zeker nadat Max Verstappen zijn contract bij Red Bull verlengde.

“Door de verlenging van Max zijn contract kan ik me niet inbeelden dat twee zo’n toppers voor ons rijden. Alleen al op financieel vlak zou zoiets moeilijk zijn,” aldus Marko tegenover ‘Motorsport-Magazin’.

Marko stak zijn voormalige protégé wel een hart onder de riem door te stellen dat Vettel met een goede wagen zeker kan meedoen voor de titel.

“Wanneer hij zich comfortabel voelt, wanneer hij een wagen heeft die bij zijn rijstijl past, dan zal hij er absoluut staan.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België