Sebastian Vettel emotioneel na overwinning voor goede vriend Michael Schumacher

30 maart 2015 — Sebastian Vettel was duidelijk emotioneel na zijn eerste overwinning voor Ferrari.

image
Die rode bolide, hij werd er jarenlang in de media en via geruchten aan gelinkt. Steeds werd er ontkend dat hij de overstap naar Ferrari zou maken of dat hij er een contract getekend had, maar eind vorig jaar was het eindelijk zover: Sebastian Vettel had een contract getekend bij de Scuderia Ferrari.

Voor Sebastian Vettel en voor veel fans kwam een droom uit. En die droom werd een wel erg mooie droom, daar in Sepang, waar de tweede race van het F1-seizoen 2015 werd afgewerkt.

Het deed iets met Vettel, die laatste meters richting de finish. Plots kwam het besef dat hij in een rode wagen van het legendarische Ferrari op weg was naar zijn eerste overwinning voor de Scuderia. Plots kwam het besef dat aan het uitkomen was waarvan hij als kleine jongen steeds droomde. Plots besefte hij dat hij in de voetsporen van zijn goede vriend Michael Schumacher aan het stappen was.

“Het was steeds mijn droom,” zei een emotionele Vettel na de race. “Michael was mijn held. Alle kinderen op het kartingcircuit keken naar hem op.”

“Wanneer hij ons allemaal een hand schudde dan waren we door het dolle heen. Ik besef nog niet helemaal hoe bijzonder het is.”

Sebastian Vettel stapt in de voetsporen van Michael Schumacher bij Ferrari. Veel fans dromen opnieuw van een legendarische Duits-Italiaanse combinatie.

“Michael heeft zeer grote voetsporen nagelaten. Het is niet het doel om die te vullen maar om er nieuwe achter te laten,” aldus Vettel.

Voor Sebastian Vettel en Ferrari was gisteren dan ook een bijzondere dag. Die eerste Ferrari van een rijder bij de Scuderia blijft iets bijzonder. Die van Vettel was nog specialer omdat ze na een moeilijke en turbulente periode voor Ferrari en Vettel kwam. De bijzondere relatie tussen Sebastian Vettel en Michael Schumacher maakte het nog eens specialer.

“Het is enige tijd geleden dat ik op de hoogste trede van het podium stond, de eerste keer bij Ferrari.” zei Vettel. “We maakten heel wat grote wijzigingen tijdens de winter. De manier waarop het team me verwelkomde wat geweldig.”

“Het is vandaag een enigszins emotionele dag. Vandaag is een erg speciale dag en dat zal hij voor mij altijd blijven,” besluit Vettel.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België