Sebastian Vettel: “Er is geen probleem tussen Leclerc en mezelf”

01 december 2019 — Sebastian Vettel heeft in Abu Dhabi laten verstaan dat er volgens hemzelf geen 'probleem' is tussen Leclerc en hemzelf.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

In Brazilië was er een dramatische aanrijding tussen beide Ferrari-rijders toen ze voor de zoveelste keer dit seizoen de strijd met elkaar aangingen. Deze keer met catastrofale gevolgen want Vettel en Leclerc moesten door de enorme schade aan hun wagens allebei opgeven.

In Abu Dhabi liet Vettel verstaan dat er volgens hemzelf geen probleem is in de onderlinge relatie, al zullen ze komend seizoen wel moeten zien te vermijden dat ze elkaar van de baan rijden.

“Het is duidelijk enorm jammer wat er gebeurd is en we moeten er voor zorgen dat het niet meer opnieuw gebeurt,” aldus Vettel. “Dat is erg duidelijk en is ook het belangrijkste.”

“Het is belangrijk voor mij dat we goed met elkaar overweg kunnen, dat we geen probleem met elkaar hebben. Ik weet dat de buitenwereld de boel wat probeert op te hitsen maar van binnenuit is er niets waarover we ons zorgen moeten maken.”

Vettel meent ook dat ze in Brazilië duidelijk geleerd hebben wat kan en niet kan en dat dit belangrijk zal zijn met het oog op volgend seizoen.

“Ik denk dat we onze les geleerd hebben dat we elkaar iets meer ruimte moeten geven wanneer we met elkaar racen om er zo voor te zorgen dat we elkaar niet raken,” aldus Vettel.

“Het was slechts een erg kleine aanrijding maar ze leidde wel tot een dramatisch resultaat.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België