Sebastian Vettel: “Ferrari is beter dan de twaalfde plaats maar niet in deze omstandigheden”

15 november 2020 — De lijdensweg van Ferrari in 2020 is nog niet ten einde, Vettel en Leclerc strandden in Q2 op een respectievelijk twaalfde en veertiende stek.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Tijdens het eerste deel van de kwalificaties dat vooral gekenmerkt werd door rode vlaggen slaagden beide Ferrari’s er nog in om door te stoten naar Q2 maar daar maakten ze nooit aanspraak om door te stoten naar het laatste deel.

Terwijl Max Verstappen in Q2 een 1:50.293 liet optekenen gaven Vettel en Leclerc respectievelijk ongeveer vijf en zes seconden toe op de Nederlander.

Sebastian Vettel denkt dat zijn SF1000 misschien wel in staat was om het beter te doen maar niet in deze weersomstandigheden, toch heeft hij nog niet alle hoop op een goed resultaat opgegeven.

“We hadden moeite om alleen maar warmte in de banden te krijgen en in een situatie als deze denk ik dat een paar graden het verschil maken. Helaas waren we niet in staat om ons potentieel te maximaliseren en ik had het gevoel dat de ‘Extreme Wet’ onze zwakste compound was. Ik ben er vrij zeker van dat de auto beter was dan dan de twaalfde plaats, maar niet in deze omstandigheden.”

“Morgen zal het interessant zijn om zelfs vanaf het middenveld te beginnen, omdat de situatie met dit soort asfalt iets is wat we nog niet eerder hebben gezien, behalve misschien in Austin in 2012, toen het asfalt ook nieuw was. Gisteren was het in het droge erg lastig, maar ook leuk. Natuurlijk zal de race niet gemakkelijk zijn, maar ik denk dat er zeker ruimte is om te verbeteren vanaf onze startpositie”.

Charles Leclerc was eerder verrast door de resultaten in de kwalificaties omdat hij op vrijdag en tijdens de laatste vrije oefensessie op zaterdag nog een goed gevoel had. De jonge Monegask hoopt wel op droge weersomstandigheden voor de race van morgen.

“De omstandigheden waren erg moeilijk voor ons daarbuiten vandaag en helaas waren onze prestaties slechter dan verwacht, na een redelijk goed weekend tot nu toe. Vanmorgen regende het vrij hard, maar ik kon de grip voelen en ik had vertrouwen in de auto, maar vanmiddag was het een heel ander plaatje.”

“We konden de banden niet laten werken in de kwalificaties, we hadden het moeilijk in de regen en het is echt niet goed om zo ver van het tempo af te zijn. Ik hoop op een droge race morgen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België