Sebastian Vettel: “Ferrari opnieuw dominant maken is het doel”

20 november 2017 — Ferrari en Sebastian Vettel grepen dit jaar opnieuw naast de titel, al werd er in vergelijking met vorig jaar wel een serieuze stap vooruit gezet. In 2018 volgt er een nieuwe kans op de titel maar Vettel wil echter meer, Ferrari opnieuw echt dominant maken is het uiteindelijke doel.


Ferrari wacht als sinds 2008 op een nieuwe wereldtitel bij de constructeurs. Bij de rijders is het zelfs al van Kimi Raikkonen in 2007 geleden dat er nog eens een wereldtitel kon gevierd worden.

Vorig jaar konden Ferrari en Vettel niet echt strijden om de titel maar dit seizoen werd er wel een grote stap vooruit gezet. Tijdens de winterpauze, in de aanloop naar het seizoen 2017, slaagde Ferrari erin om een wagen te bouwen die in vergelijking met het seizoen 2016 een heel stuk competitiever was en dat meteen van bij het begin van het seizoen.

Vettel en Ferrari konden vooral tijdens de eerste seizoenshelft de strijd met Mercedes aangaan. Na de zomerpauze lukte dat een heel stuk minder goed en veroverden Mercedes en Hamilton uiteindelijk makkelijk de titel. Vettel vindt echter dat het een geslaagd seizoen was voor Ferrari.

“Zelfs als kijk je naar de kans die we nu gemist hebben, je moet iedereen binnen het team echter de nodige appreciatie geven voor de stap vooruit die we gezet hebben,” aldus Vettel. “Ik denk dat we allemaal het gevoel hebben dat we steeds sterker worden en dat we deze sterkte ook kunnen meenemen naar de komende jaren. Niet alleen de komende winter dus maar naar onze toekomst.”

Vettel wil er immers mee voor zorgen dat Ferrari opnieuw echt dominant wordt in de Formule 1, net zoals dat ooit met Michael Schumacher het geval was.

“Het is volgens mij ons doel om Ferrari opnieuw sterk aan de top te brengen, om het te laten domineren. Dat is wat we willen.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België