Sebastian Vettel gaat circuit van New York verkennen

06 juni 2012 — Sebastian Vettel zal na de GP van Canada naar New York afreizen om als allereerste F1-piloot het stratencircuit van New Jersey te verkennen.

De Duitser zal dat doen op verzoek van ondermeer Red Bull-sponsor Infiniti. De autoconstructeur gaat Vettel een auto geven waarmee hij het circuit kan verkennen. Uiteraard is het voor Infiniti en Red Bull een mooie promostunt. Eerder liet Red Bull ook al een F1-bolide over het onafgewerkte Circuit of The Americas scheuren.

Na afloop van de rit zal er een persconferentie plaatsvinden waarbij ook enkele locale hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zullen zijn. Voor de organisatoren is het een welgekomen ondersteuning na de twijfel die Bernie Ecclestone zaaide over het al dan niet doorgaan van de race in 2013.

Volgens Bernie Ecclestone waren er problemen in verband met enkele gemaakte afspraken en de contracten maar de organisatoren waren er erg snel bij om te laten weten dat alles op schema zit om in 2013 een F1-race te organiseren in New York.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België