Sebastian Vettel geeft verklaring voor nieuwe ‘Halo-spiegels’ bij Ferrari

12 mei 2018 — Sebastian Vettel heeft op vrijdag meer uitleg gegeven over het doel van de nieuwe spiegels die Ferrari in Spanje introduceerde. De spiegels zijn immers bevestigd aan Halo en daar is volgens Vettel een erg simpele en goede reden voor.

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Om eerlijk te zijn helpen ze ons om beter te zien wat er achter ons gebeurt,” aldus Vettel. “Dat is de belangrijkste reden. Ik denk zelfs dat de Halo er zelf iets beter door uitziet.”

“Het is niets groots. Voordat ze er waren was het voor ons zeer moeilijk om naar de wagens achter ons te kijken. Nu zijn ze beter gepositioneerd en kan ik iets beter onder de achtervleugel kijken.”

Ook Mattia Binotto, de technisch directeur bij Ferrari,  gaf een woordje uitleg over de opmerkelijke spiegels van Ferrari. Tijdens de persconferentie van de FIA op vrijdag gaf Binotto echter ook toe dat er naast het betere zicht er ook nog andere voordelen zijn.

“Wanneer de de aerodynamica ontwikkelt dan kijk je naar alle mogelijkheden die er zijn en die toegelaten zijn door het reglement,” zei Binotto, die echter wel benadrukte dat de spiegels er in eerste instantie gekomen zijn om het zicht van de rijder te verbeteren.

“Deze spiegels bevinden zich ietwat op een betere positie voor de rijders. Niet alleen om beter achteruit maar ook beter vooruit te kijken, naar de voorste banden of wat dan ook.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België