“Sebastian Vettel geeft zich gewonnen in de strijd met Mercedes”

06 juni 2019 — Mark Webber kent als voormalig teamgenoot Sebastian Vettel zeer goed. De Australiër ziet naar eigen zeggen aan de lichaamstaal van Vettel dat hij de strijd met Mercedes nu al heeft opgegeven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Sebastian Vettel is vaak agressief tijdens de races, of straalt dat toch uit, en hij zou dus na een race teleurgesteld moeten zijn wanneer hij tweede of derde eindigt.

Op het podium en tijdens de interviews zien we echter een Vettel die blijkbaar gelaten is, een Vettel die zich blijkbaar neerlegt bij de situatie in plaats van enorm teleurgesteld te zijn.

“Vaak is hij ontspannen wanneer hij tweede of derde is. Dat zou je eigenlijk niet verwachten, dat hij daarmee tevreden is,” aldus Mark Webber tijdens een interview met ‘ServusTV’. “Eigenlijk kan alleen Sebastian dat uitleggen.”

Vettel kwam de voorbije dagen ook in een geruchtenmolen terecht waarbij er gesuggereerd werd dat de Duitser eind dit jaar afscheid zou nemen van Ferrari en de Formule 1, dit ondanks ene contract tot eind 2020.

Volgens Webber is daar weinig van aan, iets dat Vettel ook zelf al ontkende. Webber meent echter wel dat Vettel zijn hoogtepunt in de Formule 1 reeds voorbij is.

“Hij bevindt zich op een zijspoor in zijn carrière, ook op mentaal vlak,” besloot Webber.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België