logo
 

Update: Sebastian Vettel geschorst voor China

01 april 2013 — Deze morgen kwam een raadselachtige boodschap uit Milton Keynes, die aangeeft dat Vettel geschorst zou worden voor de race in China over twee weken. image

Het is niet duidelijk wanneer en hoe deze beslissing genomen werd, maar Vettel zou nu gestraft worden voor het niet naleven van teamorders tijdens de GP van Maleisië. Het zou Red Bull niet gaan om het feit dat Vettel een overwinning afpakte van Mark Webber, maar wel om duidelijk te maken dat de hiërarchie binnen het team gerespecteerd dient te worden, zelfs voor een drievoudig wereldkampioen.

Deze schorsing zou grote gevolgen kunnen hebben voor Vettel in het kampioenschap, want de Duitser kan zomaar 25 punten mislopen door aan de kant geschoven te worden. Bij gebrek aan verdere informatie is het enkel gissen naar wat of wie doorslaggevend was voor het treffen van deze sanctie.

Teambaas Christian Horner en Red Bull motorsportadviseur Helmut Marko lieten het de voorbije week ook niet na om hun ongenoegen over het gedrag van Vettel te laten blijken. Mark Webber van zijn kant keerde even terug naar Australië om het incident van Maleisië te vergeten.

Het is best mogelijk dat de beslissing van helemaal aan de top komt. Red Bull baas Dietrich Mateschitz gaf eerder al aan dat dit niet door de beugel kon, en dat Sebastian Vettel een les verdiende, zelfs als dit Red Bull duur te staan kan komen op het einde van het seizoen.

Vervanger van de geschorste Vettel zou dan Sebastian Buemi zijn. De Zwitser is bezig aan zijn tweede seizoen als reserverijder bij Red Bull, en geeft aan klaar te zijn voor zijn opdracht. “Ik heb fysiek nog niet met de RB9 gereden. Ik heb echter wel al duizenden kilometers in de simulator doorgebracht. Het circuit van China heeft geen geheimen meer voor mij. Ik heb al drie edities van deze GP achter de rug, dus ik ken de omloop. De afgelopen week heb ik in de fabriek doorgebracht om me zo goed mogelijk op de wedstrijd voor te bereiden samen met de ingenieurs, en ik zal ook zo vroeg mogelijk richting China vertrekken, om zo fit mogelijk aan de eerste vrije trainingen te beginnen.” geeft Buemi aan.

Teamgenoot Mark Webber geeft in de Australische pers aan ook al op de hoogte gebracht te zijn van de beslissing van het team, maar wenst verder geen commentaar te geven. “Het team heeft me al op de hoogte gebracht van hun beslissing, maar aangezien ik niet heb deelgenomen aan de debriefing in de fabriek weet ik ook nog niets meer.”

UPDATE: Uiteraard gaat het hier om een dikke aprilgrap!


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van ChinaMark WebberSebastian VettelSebastien BuemiRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België