Sebastian Vettel: “Het is een mysterie waarom het verschil met Leclerc zo groot is”

13 december 2020 — Sebastian Vettel slaagde er tijdens zijn laatste kwalificatie voor Ferrari opnieuw niet in om teamgenoot Charles Leclerc te verslaan. De Duitser verbaasde zich opnieuw over het erg grote verschil met Leclerc.

“Het is uiteraard niet leuk om mijn laatste race bij Ferrari van op de dertiende plaats op de grid te starten,” zei Vettel na afloop van zijn laatste kwalificatie voor de Scuderia.

“Het resultaat op zich is redelijk slecht, ook al was ik zelf redelijk tevreden met mijn performance tijdens het rondje. Misschien dat een perfect rondje me de tiende plaats ofzo zou opgeleverd hebben, maar niet beter dan dat.”

Vettel was ruim drie tienden te traag om zich te verzekeren van een plaatsje in Q3 en ook nu was het verschil met Charles Leclerc opnieuw erg groot.

“Het is overduidelijk een mysterie waarom er zo’n groot verschil is tussen beide wagens. Ik denk dat er nergens in de pitlane zo’n groot verschil is,” aldus Vettel.

“Het was een goede sessie. Ik ben tevreden over mezelf, maar niet blij met de resultaten, maar zo is het dit jaar al vaak geweest.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België