Sebastian Vettel: “Het was een race in niemandsland”

16 november 2015 — Sebastian Vettel finishte in Brazilië dan wel op het podium, veel spektakel beleefde de Duitser alvast niet op het circuit van Interlagos.


“Ik denk dat het een goede race voor ons was,” zei Vettel. “Ik hoopte dat we bij de start iets zouden kunnen doen maar dat was onmogelijk. Ik denk dat onze start best ‘ok’ was maar hij was niet beter dan die van Lewis of Nico.”

“Nadien dacht ik halverwege de eerste stint dat we hen eventueel enigszins zouden kunnen volgen maar vervolgens reden ze langzaam weg. Ik denk dat we moeten erkennen dat ze iets sneller waren. Ik denk echter wel dat we ons hier dichter bij hen bevonden dan tijdens veel andere races. Ik denk zelfs dat we tijdens de laatste stint iets sneller dan hen waren.”

Voor Vettel was het alvast geen opwindende race.

“Over het algemeen voelde het aan als een goede race maar hij was zeker niet erg opwindend. We bevonden ons wat in het niemandsland en hadden niemand om mee te vechten. Hopelijk zitten we hen tijdens de volgende race iets dichter op de hielen,” besluit Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België