Sebastian Vettel: “Het wordt erg moeilijk om Mercedes hier te verslaan”

11 november 2017 — Sebastian Vettel eindigde de eerste twee oefensessies als zesde en vierde. Tijdens de tweede oefensessie had de Duitser een achterstand van meer dan drie tienden op Hamilton en Bottas. Volgens Vettel zal het dan ook erg moeilijk worden om Mercedes op het circuit van Interlagos te verslaan.


“Het ziet er naar uit dat Mercedes hier zeer sterk is, dus ik denk dat zowel Hamilton en Bottas wat voorsprong op de rest hebben,” blikt Sebastian Vettel terug op de oefensessies die op vrijdag werden verreden. “Ik denk dat het erg close is tussen Ferrari en Red Bull.”

Vettel hoopt wel dat Ferrari de balans van de wagen in de aanloop naar de kwalificatie en de race nog enigszins kan verbeteren, al zal het dan nog een moeilijke strijd worden. Vettel verwacht dat Ferrari zich vooral zal moeten focussen op het achter zich houden van Red Bull.

“Indien we de balans van onze wagen nog wat fijner kunnen afstellen dan zou dat ons moeten helpen maar het zal erg moeilijk worden om Mercedes te verslaan. Ze lijken zeer, zeer snel en dat onder alle omstandigheden en op alle bandencompounds,” besluit Vettel.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België