Sebastian Vettel: “Ik ben trots dat ik een slechte verliezer ben”

09 maart 2014 — Sebastian Vettel is een slechte verliezer en daar is hij naar eigen zeggen trots op ...

image
Sebastian Vettel mocht de voorbije seizoenen erg vaak op het hoogste plaatsje van het podium plaatsnemen. Meer zelfs, de Duitser ging de voorbije vier seizoenen telkens met de titel aan de haal, maar moet hij zich nu opmaken voor een seizoen waarbij hij vaak zijn meerdere moet erkennen in een ander? Laat nu net verliezen iets zijn dat Vettel niet goed kan, maar is dat anderzijds niet bij iedere echte racepiloot het geval?

De voorbereidende wintertests beloven niet veel goeds voor Vettel en Red Bull. De RB10 stond meer stil dan dat hij aan het rijden was en er werd met de wagen nog geen enkele keer een volledige race-afstand afgelegd.

Het zou dus best kunnen dat Vettel meteen voor het eerst sinds afgelopen zomer een race zal rijden zonder dat hij aan het einde van de race als winnaar mag plaatsnemen op het podium. Sinds de GP van België, na de zomerstop van 2013, was het immers telkens Sebastian Vettel die met de zege aan de haal ging. De kans bestaat zelfs dat hij deze keer in Melbourne zijn wagen aan de kant moet parkeren en als toeschouwer achterblijft, maar laten we daar niet van uitgaan. Er is immers nog steeds een groot verschil tussen wintertests en de eerste race van een seizoen.

Maar van verliezen, daar houdt Vettel niet van en van dat scenario wil de Duitser dan ook niet uitgaan.

“Ik ben geen goede toeschouwer,” aldus Vettel tegenover Auto Bild Motorsport. “Maar ik ben daar eerlijk gezegd zeer tevreden over, dat ik een slechte verliezer ben. Ik ben immers niet hier om te verliezen, ik wil winnen. Dat willen we toch allemaal?”

“Normaal gesproken zijn we niet echt tevreden wanneer we tweede, vierde of tiende worden. Het hangt echter ook van de omstandigheden af. Wanneer er niet meer in zat dan de vierde plaats dan ben ik daarmee tevreden,” aldus Vettel.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België