Sebastian Vettel: “Ik ga mezelf helemaal smijten in het Aston Martin-project”

07 november 2020 — Sebastian Vettel laat weten dat hij niet naar het nieuwe Aston Martin-team trekt om uit te bollen, hij gaat zich naar eigen zeggen helemaal smijten in het nieuwe project van Lawrence Stroll.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Nadat vroeg in het seizoen al bekend raakte dat de wegen van Sebastian Vettel en Ferrari zouden scheiden aan het einde van 2020 mogen we gerust spreken van een lijdensweg voor de viervoudige wereldkampioen. Vettel sleept zich naar het einde van het seizoen om volgend jaar met een schone lei te kunnen beginnen bij het nieuwe team van Aston Martin.

Velen hadden verwacht dat Vettel er de brui aan zou geven maar hij wil nog een keer knallen en dat wil hij doen in het Aston Martin-project van Lawrence Stroll.

“Ik denk dat natuurlijk 2021 vergelijkbaar zou moeten zijn met de auto’s van dit jaar, maar ik denk dat het een grote uitdaging zal zijn om alles onder de knie te krijgen,” zei Vettel.

“Dus… in januari, februari, ga ik mezelf in het project gooien en proberen om ervoor te zorgen dat ik alles begrepen heb wat ik moet weten voordat het rijden, het testen en het racen begint.”

“Ik denk niet dat er één bepaald ding is om eerlijk te zijn, of één bepaald persoon. Ik denk dat het belangrijk zal zijn om het hele team te leren kennen en het ritme waar ze aan werken, proberen om de verschillen vast te stellen en proberen bij te dragen om dingen beter te maken”.

Maar eerst moet hij nog vier races afwerken voor Ferrari en misschien had hij zich zijn afscheid in Maranello anders voorgesteld maar de viervoudige wereldkampioen is ook realistisch.

“Nou, ik denk dat het uiteindelijk net een relatie is,” zei hij. “Dus ik denk dat ik de mensen zal missen, ik denk natuurlijk het idee, Ferrari, de legende. Ik ben duidelijk een fan sinds ik als klein kind geïnspireerd werd door Michael Schumacher.”

“Maar ik denk dat als je deel uitmaakt van het dat je de mensen leert kennen. Je krijgt een blik achter de schermen, het gaat dus eigenlijk om de mensen. Maar het goede nieuws is dat ik een paar van hen nog steeds regelmatig zal zien volgend jaar, zelfs al zal het op een andere manier zijn.”

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België