Sebastian Vettel: “Ik ga nu niet alles of niets spelen”

04 oktober 2018 — Sebastian Vettel mag dan wel vijftig punten achter staan in de wk-tussenstand, de Duitser zal geen 'alles of niets-stijl' hanteren.


Tijdens de eerste seizoenshelft zag het er redelijk goed uit voor Ferrari. Vettel slaagde er samen met de Italiaanse renstal in om een echte uitdager te zijn voor Mercedes? De voorbije races slaagde Mercedes er echter in om samen met Hamilton een serieuze voorsprong in de wk-stand uit te bouwen.

Met nog vijf races te gaan staan Vettel en Ferrari onder serieuze druk. Volgens sommigen is de titelstrijd beslist al weigert Vettel de handdoek te gooien. Tegelijkertijd wil Vettel geen ‘alles of niets-stijl’ hanteren.

“ik hou er niet van om ‘alles of niets’ te hanteren, dat heeft weinig zin,” aldus Vettel in Japan. “Het geheim is om niet te tellen. We vallen ieder raceweekend aan en ieder weekend is anders. De circuits zijn anders en de omstandigheden zijn ook anders.”

“Ik ben erg blij om hier in Japan te zijn, ik hou van dit circuit, het is mijn favoriet circuit dus ik wil er van genieten en dit weekend niet verknoeien door te veel te beginnen tellen. Ik ga me niet focussen op de dingen die tegen zitten.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België