Sebastian Vettel: “Ik heb erg veel geleerd tijdens het slechte jaar 2020”

01 januari 2021 — Voor Sebastian Vettel was 2020 een bijzonder teleurstellend jaar. Toch meent de Duitser dat hij tijdens zijn laatste seizoen bij Ferrari erg veel heeft geleerd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Na het ontgoochelende seizoen 2020 maakt Vettel dit jaar de overstap naar Aston Martin waar hem een nieuwe uitdaging wacht, een uitdaging waarnaar hij enorm hard uitkijkt.

“Ik ben erg opgewonden over wat er nu komt,” aldus Vettel. “Het is duidelijk een nieuw hoofdstuk voor mij, een nieuwe start, de toekomst zal zeggen hoe dat verloopt.”

“Ondanks de povere resultaten heb ik het voorbije jaar erg veel geleerd. Ik heb veel geleerd over mezelf en over mijn toekomst zowel op als naast de baan.”

Met een povere 33 punten finishte Vettel het seizoen slechts als dertiende in het kampioenschap. Het verschil met teamgenoot Charles Leclerc was bij momenten bijzonder groot.

“Ik heb geen spijt wanneer ik terugkijk. Er zijn zeker en vast veel fouten geweest, er zijn hoogtepunten en dieptepunten geweest,” blikt Vettel terug.

“Ik heb zoveel geleerd van dit team. Ze hebben enorm veel gegeven en ik ben hen enorm dankbaar daarvoor, zoiets gaat veel verder dan titels of overwinningen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België