Sebastian Vettel: “Ik laat me niet verblinden”

31 augustus 2019 — Ferrari is het weekend in Spa-Francorchamps goed begonnen, na de eerste oefensessie was het Vettel die bovenaan de tabellen te vinden was en na de tweede oefensessie was Leclerc de snelste.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Sebastian Vettel laat zich echter niet gek maken: “Ik laat me niet verblinden door die tijden.” Maar wat zijn die tijden dan wel waard volgens de viervoudige wereldkampioen?

“Over een rondje is dat niet slecht maar tijdens de lange runs doen we ons pijn,” aldus Vettel. “We moeten het beter doen maar dit is alvast geen slecht begin.”

“Ik zie onszelf nog niet als favoriet omdat de lange runs nog niet goed genoeg zijn. Waar dat aan ligt? Onze auto schuift meer dan die van onze concurrenten omdat we minder downforce hebben. Daarom hebben we een moeilijke tijd om de rondetijden altijd snel te houden, we hebben een grotere bandenslijtage.”

“Hier zijn veel rechte stukken en daarom hebben we kleinere vleugels maar dat doen wij natuurlijk niet alleen, dat doet iedereen. Ik hoop dat we het morgen voor mekaar krijgen om voor te blijven.”

“Ik weet niet wat de andere teams doen. Ik laat me niet verblinden door de tijden. Het rijgevoel zegt niet alles en de realiteit zegt ons dat het vandaag vrijdag is en dat het niet over de startopstelling of WK-punten gaat.”

“Maar ik heb me geamuseerd , ik kan me geen beter circuit voorstellen om na de zomerpauze weer te rijden want dat is heel fijn op deze baan.Nu moet de wagen nog sneller worden. We zijn dit jaar al een paar vrijdagen snel geweest maar dan stopt het op zaterdag en zondag,” besluit Vettel.

Geschreven door Tom Schots

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België