Sebastian Vettel: “Ik twijfelde aan mezelf”

18 oktober 2015 — Viervoudig wereldkampioen Formule 1 en toch twijfelen aan jezelf, het overkwam Sebastian Vettel vorig jaar.


Vettel kende een erg succesvolle periode bij Red Bull. Hij werd er vanaf 2010 tot en met 2013 vier keer op rij wereldkampioen maar het jaar daarop volgde de grote teleurstelling. Ongeloof en twijfel maakten zich in 2014 meester van de viervoudig wereldkampioen.

De wagen van Red Bull was niet competitief genoeg en Daniel Ricciardo reed zich uit de schaduw van Sebastian Vettel. Daar waar iedereen had verwacht dat Vettel Ricciardo wel op afstand zou rijden was het net Ricciardo die drie overwinningen wist te behalen. Ook wat punten betreft was het verschil bijzonder groot. 238 punten voor Ricciardo, terwijl Vettel amper 167 punten wist te behalen.

Sebastian Vettel begon aan zichzelf te twijfelen, dat heeft de Duitser nu ook toegegeven tijdens een interview met de officiële F1-website.

“Ja, ik twijfelde aan mezelf. Ik ben niet beschaamd om dat toe te geven. Iedereen twijfelt op één of ander moment aan zichzelf,” aldus Vettel.

Uiteindelijk raakte Vettel door het minder goede seizoen overtuigd om de overstap naar Ferrari te maken.

“Ik wil niet arrogant zijn maar ik was reeds in contact met Ferrari. Indien je in de paddock rondloopt dan ontmoet je geregeld mensen en dan praat je met elkaar. Ik had in het verleden al eens met hen gesproken maar het was toen niet het juiste moment. Plots was dat juiste moment er vorig jaar wel. Dat heeft het verschil gemaakt,” besluit Vettel.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België