Sebastian Vettel in de war na kwalificatie: “Dit begrijp ik niet”

22 juni 2019 — Het was deze namiddag een frustrerende en teleurstellende kwalificatie voor Sebastian Vettel. De Duitser leek tijdens Q1 en Q2 competitief maar moest uiteindelijk tijdens Q3 tevreden zijn met de zevende tijd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

In Q3 brak Vettel zijn eerste snelle run af toen hij een probleem vaststelde met het omhoog schakelen. Daardoor bleef er voor de Vettel slechts één poging over, wat uiteindelijk resulteerde in een teleurstellende zevende tijd.

“Ik weet niet wat er gebeurde maar ik verloor zoveel momentum dat het geen zin had om mijn eerste snelle ronde af te werken,” zei Vettel na afloop. “Het was niet geweldig, het ging op en neer. Sommige rondjes voelden geweldig aan, andere niet.”

“Uiteindelijk slaagde ik er niet in om het beste uit de wagen te halen, wat niet leuk is. Maar zoals ik reeds zei, sommige rondje waren echt zeer goed, en ik weet niet omwille van welke reden maar sommige andere rondjes beschikte ik niet over het gripniveau van de rondjes daarvoor.”

In Q1 en Q2 zag het er nochtans goed uit voor Vettel, die het uiteraard erg frustrerend vindt dat de problemen zich in Q3 voordeden.

“Het is erg jammer dat het in Q3 gebeurde. Het had beter geweest dat we iets trager waren tijdens Q1 of Q2. We moeten het echter hiermee doen,” besloot Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België