logo
 

Sebastian Vettel kort over diskwalificatie

04 november 2012 — Sebastian Vettel was niet bereid om veel uitleg te geven over zijn diskwalificatie van gisteren.

Teambaas Christian Horner vertelde gisteren dat Renault zelf de opdracht gaf aan Vettel om zijn wagen meteen aan de kant te zetten. Dit werd door de stewards geaccepteerd wegens een technisch probleem, maar Vettel had ook nog slechts 850 ml brandstof aan boord, en dit is wel een inbreuk op het technisch reglement. Dat reglement schrijft voor dat de wagen op eigen kracht naar de pits moet geraken en dat daar nog minstens één liter brandstof aanwezig moet zijn om een staal te kunnen afnemen. Hiervoor werd Vettel dus uit de kwalificatie geschrapt en moet hij helemaal achteraan starten.

Vettel zelf was heel kort over de maatregel van de FIA: “Een skispringer zei ooit: ‘elke kans is een mogelijkheid’, dus wat ons betreft komen er tijdens de race kansen genoeg.” De Duitse tweevoudig wereldkampioen was duidelijk geïrriteerd.

Red Bull besliste dan nog om de wagen uit het parc fermé te halen, om verder te onderzoeken wat de oorzaak van het probleem was. Dit betekent dus dat Vettel vandaag vanuit de pitlane zal vertrekken. De Duitser heeft daarmee wel het extra voordeel om niet bij startincidenten betrokken te kunnen raken. Wat wel vast staat, is dat Vettel een zeer drukke namiddag voor de boeg heeft, want zijn voorsprong op Fernando Alonso bedraagt slechts dertien punten. Alonso start echter wel pas vanop de zesde plaats, achter beide McLarens, Mark Webber, Kimi Raikkonen en Pastor Maldonado.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België