Sebastian Vettel krijgt reprimande: bestraffing dreigt

08 oktober 2017 — Het zat Sebastian Vettel al niet mee doordat hij moest opgeven tijdens de GP van Japan en daar is nu ook nog eens een reprimande van de stewards bij gekomen.


In de aanloop naar de GP van Japan heeft Sebastian Vettel het Kimiyago, het Japanse volkslied, gemist. Al de rijders moeten verplicht vooraan op de startgrid het volkslied bijwonen en Vettel was dus niet aanwezig. De Duitser krijgt voor het missen van het volkslied een reprimande van de stewards.

De reprimande kan tijdens de komende races gevolgen hebben voor Vettel. Het is immers als zijn tweede reprimande van het seizoen. Wanneer een rijder drie reprimandes krijgt tijdens een seizoen dan moet hij de volgende race tien plaatsen inleveren op de startgrid.

De gridpenalty wordt echter alleen uitgedeeld wanneer minstens twee van de drie reprimandes veroorzaakt zijn door rijgedrag op de baan. De eerste reprimande kreeg Vettel in Monaco toen hij op zaterdag bij het uitrijden van de pitlane over de volle lijn reed. Voorlopig staat de teller voor Vettel dus op één reprimande voor rijgedrag.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België