logo
 

Sebastian Vettel kritisch over timing van safety car tijdens GP van China

17 april 2018 — Ferrari-piloot Sebastian Vettel heeft serieuze kritiek geuit op het inzetten van de safety car tijdens de GP van China, en dan in het bijzonder over het tijdstip waarop de safety car werd ingezet.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Tijdens de GP van China reden de twee Toro Rosso-piloten tegen elkaar, waarna er ter hoogte van de hairpin heel wat brokstukken op de baan lagen. Uiteindelijk besloot de wedstrijdleiding van na een tweetal ronden de safety car op de baan te sturen.

Voor raceleider Valtteri Bottas en Sebastian Vettel kwam de safety car op een wel zeer ongelukkig moment op de baan, net toen ze de pitingang voorbij reden. Meteen reden ze achter de safety car, zonder de kans om te reageren. Daniel Ricciardo en Max Verstappen waren de eerste rijders die wel konden reageren en dat zorgde er uiteindelijk in grote mate voor dat Ricciardo uiteindelijk race kon winnen.

“De timing van de safety car was overduidelijk slecht voor Valtteri en mezelf, we kregen immers niet de kans om te reageren,” aldus Vettel. “De safety car werd bijna onmiddellijk bijgehaald door ons en wij werden dan ook eigenlijk uit de race gehaald. Wij konden zelf niet kiezen om binnen te komen voor nieuwe banden, of om buiten te blijven.”

Volgens Vettel kon het tijdstip waarop de safety car de baan op werd gestuurd niet slechter gekozen worden.

“Wanneer er plots iets gebeurt en je moet onmiddellijk reageren, dan begrijp ik dat je de onderlinge verhoudingen tussen de wagens niet kan respecteren,” zei Vettel. “We reden echter al twee ronden over de brokstukken op de baan. Waarom dan ook niet de safety car een halve minuut vroeger op de baan sturen. Iedereen zou de kans dan gekregen hebben om te reageren en te beslissen of ze al dan niet zouden pitten.”

“Ik vind het niet correct dat je de safety car op de baan stuurt en dat je daarbij actief de race wijzigt,” besloot Vettel.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België