Sebastian Vettel: “Laat ons gewoon het F1-reglement verbranden”

22 juni 2019 — Sebastian Vettel en Ferrari zijn duidelijk teleurgesteld dat hun verzoek om de tijdstraf uit Canada te herbekijken niet ingewilligd is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Volgens Vettel moet er dringend iets ondernomen worden om rijders terug meer te laten racen, er zijn immers te veel regeltjes waartegen gezondigd kan worden en dat is niet goed voor de sport.

“Ik denk dat de reglementen uit zoveel pagina’s bestaan dat wanneer je naar iets op zoek gaat dat je een paragraaf zult vinden die van toepassing is,”  zei Vettel nadat bekend raakte dat het verzoek van Ferrari niet ingewilligd werd.

“Het was logisch dat we een verzoek indienden omdat we niet dezelfde visie hadden als de racestewards. We waren ervan overtuigd. dat we iets nieuw konden aantonen maar het is jammer dat het hier nu eindigt. We moeten echter verder.”

Volgens sommigen is het de schuld van de rijders dat de regels vandaag de dag zo streng zijn. De rijders en de FIA hebben er immers samen voor gezorgd dat er zoveel regels zijn omdat alles steeds veiliger moest worden. Vettel is het daar echter niet mee eens.

“Het is iedereen zijn schuld. Het is echter problematisch omdat zo’n dingen ons imago schaden. Lang geleden begon het allemaal met of iemand al dan niet over een witte lijn was gereden. Heeft hij iets te veel de kerbstone meegenomen?” aldus Vettel. “Laat ons gewoon ons ding doen. Indien je ontevreden bent over de manier waarop we racen dan moet je andere circuits bouwen. Bouw parkeerplaatsen met lijnen en kerbstones zoals er naast de baan liggen.”

Volgens Vettel is het echter moeilijk om die regelneverij op te lossen.

“Er zijn zoals ik reeds zei te veel paragrafen. Hoe we dat kunnen veranderen? Gewoon al de papieren verbranden denk ik.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België