Sebastian Vettel: “Mercedes zal me moeilijk van de zege kunnen houden”

18 april 2015 — Sebastian Vettel kwalificeerde zijn Ferrari op de eerste startrij, naast polesitter Lewis Hamilton. De Duitser heeft zijn zinnen alvast op de overwinning gezet.


Tijdens de oefensessies had Ferrari reeds getoond dat het competitief was over de langere runs. Maar ook tijdens de kwalificatie verliep het goed voor Ferrari. Vettel slaagde erin om zich tussen beide Mercedes-piloten op de eerste startrij te kwalificeren.

Een mooie uitgangspositie, wetende dat de Ferrari meestal competitiever is tijdens de race dan tijdens de kwalificatie. Tijdens de kwalificatie was Vettel vier tienden trager dan Hamilton, maar de Duitser heeft zijn zinnen overuidelijk wel op de overwinning gezet.

“Momenteel ben ik zeer blij dat ik op de eerste startrij sta en hopelijk heb ik morgen een goede start, om vervolgens een goede race te hebben. Tijdens de race zitten we waarschijnlijk dichter bij Mercedes, we zullen zien wat er gebeurt,” zei Vettel na het veroveren van de tweede plaats op de startgrid.

Volgens Vettel blijft Ferrari naarstig werken op allerlei gebieden, waardoor de SF15-T telkens een stukje competitiever wordt.

“We gaan vooruit als een team. Voor deze race hebben we geen specifieke updates meegebracht, dus het is vooral het circuit dat iets beter bij ons past. Het heeft ook te maken met het werk dat we verrichten met de wagen, waardoor we steeds beter overweg kunnen met de wagen en nog steeds dingen bijleren over de wagen, over hoe hij reageert op het circuit.”

“Op dat gebied boeken we momenteel de meeste progressie. We proberen echter op alle gebieden te pushen, maar momenteel kunnen we tevreden zijn over waar we ons bevinden. Vandaag was het de eerste keer dat we ons te midden van beide Mercedes-piloten konden kwalificeren onder droge omstandigheden. Dat maakt me enorm blij.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België