Sebastian Vettel: “Met veel geluk geraakte ik in Q2”

12 september 2020 — Het scheelde volgens Sebastian Vettel niet veel of hij had niet eens kunnen doorstoten naar Q2, uiteindelijk blijft een veertiende plaats op de grid wel teleurstellend.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Ik ben uiteraard niet blij,” vertelde Vettel na afloop van de kwalificatie. ““Ik maakte een fout in Q1 maar ondanks die fout slaagde ik er toch in om door te gaan. Ik kende eerlijk gezegd dan ook geluk.”

“Nadien hebben we niet echt een grote stap vooruit gezet. We zullen het moeten bekijken maar we zullen zien wat we morgen kunnen doen.”

De vroegtijdige uitschakeling van Vettel tijdens de kwalificatie staat opnieuw in schril contrast met de vijfde plaats waarop teamgenoot Charles Leclerc zich kwalificeerde.

“Het werkt tot dusver niet zo goed voor mij. Ik probeerde om kleine stapjes vooruit te zetten. Vandaag was opnieuw een kleine stap vooruit.”

Wat de race betreft durft Vettel zich niet aan een voorspelling te wagen, al verwacht hij zich sowieso aan een moeilijke race.

“Morgen gaat zeker en vast moeilijk zijn om onze ware snelheid te tonen, zeker wanneer je zo ver achteraan start. We zullen echter ons best proberen te doen,” besloot Vettel.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België