Sebastian Vettel moest in de laatste ronde brandstof sparen

30 april 2019 — Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft laten weten dat Sebastian Vettel tijdens de laatste ronde van de GP van Azerbeidzjan brandstof moest sparen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Vettel naderde zo’n tien ronden voor het einde van de race tot op zo’n vijf seconden van het leidende Mercedes-duo. De Duitser leek de kloof enigszins te gaan dichten maar Ferrari-teambaas Mattia Binotto liet weten dat Vettel helemaal aan het einde van de race brandstof moest sparen.

“Het klopt dat we tegen het einde van de race brandstof moesten besparen,” aldus Binotto, die daarmee meteen ook een verklaring geeft waarom Vettel tijdens de allerlaatste ronde zo’n 3,5 seconde op Bottas verloor.

“Normaal kan je over een volledige raceafstand op bepaalde momenten je brandstof wat managen zodat je de race kan beëindigen met wat noodzakelijk is om binnen de regels te vallen.”

Volgens de Ferrari-teambaas viel het bij Vettel nu gewoon op omdat hij helemaal aan het einde van de race brandstof bespaarde.

“Nu moest hij het gewoonweg aan het einde van de race doen. Misschien deden anderen het eerder of helemaal niet, dat weten we niet.”

“Nu was het helemaal aan het einde van de race dat hij brandstof bespaarde,” besloot Binotto.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België