Sebastian Vettel na 16 races zonder overwinning: “Nee, ik ben niet gefrustreerd”

25 juni 2019 — In de aanloop naar de GP van Frankrijk liet Sebastian Vettel weten dat hij ondanks 15 races zonder overwinning niet gefrustreerd is. Na de GP van Frankrijk kwam de teller op 16 races te staan ...

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

In Canada was Sebastian Vettel zeer dicht bij zijn eerste overwinning sinds de GP van België vorig jaar. Door een tijdstraf van vijf seconden glipte die overwinning echter uit zijn handen. Ondanks de erg lange reeks zonder overwinningen is Vettel naar eigen zeggen echter niet gefrustreerd.

“Ik ben niet gefrustreerd,” zei Vettel tegenover ‘Crash.net’. “Het is niet dat we 15 races hadden die we hadden moeten winnen en dat we ze verloren, dan zou ik gefrustreerd zijn.”

Volgens Vettel is de situatie echter niet zo slechts als dat de statistieken misschien doen uitschijnen.

“We hebben ons uiterste best gedaan en ik denk dat we dit jaar twee keer hadden kunnen winnen. Charles Leclerc had een race met problemen en ik presteerde tijdens die races niet zoals het moest. Tijdens de andere race reed ik op zijn minst als eerste over de finish.”

“Wanneer je terugblikt hangt het er allemaal wat vanaf. Ik ben redelijk tevreden met de races die ik reed. Het kan altijd hier en dat iets beter maar het is niet zo dat we de voorbije 15 races domineerde.”

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België