Sebastian Vettel na crash: “Ik had geen controle over de wagen”

27 februari 2019 — Sebastian Vettel zegt in een reactie na zijn crash dat hij geen controle had over zijn Ferrari SF90 toen hij daarmee in de derde bocht crashte.


“We weten niet veel meer dan dat al de anderen weten,” haalde Vettel zijn schouders op in een reactie kort na zijn crash. “Iedereen hier, maar ook in Maranello, onderzoekt de crash.”

“We gaan tot het uiterste om te begrijpen wat er gebeurde. We moeten voorzichtig zijn wat betreft het begrijpen van de oorzaak van dit probleem.”

“Het zou veel beter geweest zijn indien er een uitloopstrook was en dat we vervolgens niets geraakt zouden hebben. Zoals je je wel kan inbeelden was er heel wat schade na de crash.”

Nadat de sessie gedurende zo’n veertig minuten onderbroken was werd de F1-test hervat. Ferrari kwam echter tot het einde van de dag niet meer in actie, op een installatierondje van Charles Leclerc na. Vettel is echter vooral tevreden dat de voorziene veiligheidsmaatregelen hun ding deden.

“De TecPro in de muur deden hun ding, ook de wagen deed zijn ding,” benadrukt Vettel dat hij niks heeft overgehouden aan zijn crash. “Het is echter een teleurstelling voor ons.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België