logo
 

Sebastian Vettel na Ferraridebuut: “Ik wou dat Schumacher hier was”

15 maart 2015 — Het was feest in de rode box van de Scuderia Ferrari in Melbourne. De podiumplaats van Sebastian Vettel was een prachtig begin van het seizoen. Maar tegelijkertijd doet het velen terugdenken aan hun vorige Duitser, hun legendarische Michael Schumacher.


Ook Sebastian Vettel geeft toe dat hij aan zijn vriend en idool moest denken bij zijn debuut voor Ferrai.

“Michael was een rode held”, klonk het bij Vettel, die zijn eerste podiumplaats bij het Italiaanse team duidelijk met zijn held en vriend wou delen.

“Ik vind heel jammer dat hij er hier niet bij kan zijn. Ik had hem er graag bij gehad. Ik heb het moeilijk om erover te spreken. Er zijn veel mensen hier in de paddock en bij het team die nog met hem samengewerkt hebben en die allemaal aan hem denken.”

Michael Schumacher had in december 2013 een zwaar skiongeval waarna hij zes maanden in coma lag. Hij werd in de zomer van vorig jaar overgebracht naar een privéziekenhuis op zijn eigen landgoed. Over de precieze toestand van de zevenvoudige wereldkampioen is niet veel bekend omdat de officiële updates van de familie heel beperkt zijn.

Geschreven door Catya Leroux

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België