Sebastian Vettel na opnieuw een race buiten de punten: “Het was een moeilijke dag”

12 oktober 2020 — Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel moest zich tevreden stellen met een elfde plaats op de Nürburgring en hij omschrijft het treffend als “een moeilijke dag.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op


​Het jaar 2020 zal om verschillende redenen de geschiedenisboeken ingaan als een moeilijk jaar, maar als er iemand wenst dat hij die pagina al kon omslaan is het wel Sebastian Vettel.

De Duitser beleeft een dramatisch laatste seizoen bij Ferrari en de GP van de Eifel was daar ook geen uitzondering op.
“Ik had graag wat punten gescoord maar in het algemeen had ik het te moeilijk met de banden,” aldus Vettel op de officiële website van Ferrari.

“Volgens mij was de start wel oké. Ik reed op de medium compound en moest slechts een plaats toegeven op de Alfa Romeo van Giovinazzi.”
“Hoewel mijn banden op temperatuur gekomen waren zat ik toch nog vast achter hem en had ik het heel moeilijk om hem te passeren. Ik nam waarschijnlijk te veel risico en beschadigde daarbij mijn banden en was verplicht om naar de pits te komen. Daarna was het erg moeilijk om terug te vechten.”
“Toen op het einde de safety car op de baan kwam dachten we dat we nog een kans op wat punten hadden. We waren in gevecht met Magnussen en ik probeerde Giovinazzi te passeren maar we grepen net naast het laatste punt. Het was een moeilijke dag.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België