Sebastian Vettel: “Niet erg dat Max Verstappen mijn records heeft verbroken”

19 mei 2016 — Max Verstappen verbrak afgelopen zondag enkele records van Sebastian Vettel, al vindt de Duitser dat niet zo erg.


De jongste piloot die ooit aan de leiding reed van een F1-race, de jongste piloot die ooit punten behaalde in de F1, de jongste piloot die ooit op een F1-podium eindigde en de jongste piloot die ooit een F1-race won. Vier records die voortaan op naam van Max Verstappen staan.

Sebastian Vettel verloor afgelopen week enkele records aan de 18-jarige Verstappen maar dat vindt hij naar eigen zeggen niet erg.

“Records zijn er om gebroken te worden,” aldus Vettel. “Ik was enorm opgewonden toen ik mijn eerste race won maar het maakte mij toen niet uit of ik nu 25 jaar ofzo was. Ik denk niet dat het uitmaakt hoe oud je bent. Indien je snel genoeg bent dan hoor je hier thuis. Ik denk dan ook dat het niet uitmaakt of je nu 18 jaar oud bent of niet.”

“Ik denk dat Michael Schumacher bleef rijden tot hij 43 was. Ik ontmoette Stirling Moss enkele weken geleden. Jammer genoeg racete hij maar tot hij in de dertig jaar was maar hij had gerust tot na zijn vijftig jaar kunnen racen.”

“Het is vandaag de dag zeker en vast iets eenvoudiger om met de huidige generatie wagens te rijden maar er is ook niets dat ertegen spreekt. Ik weet niet hoe oud Kimi is maar indien je 35 jaar oud en fit genoeg bent om met deze wagens te racen, indien je nog snel genoeg bent, dan ben je nog jong genoeg. Zo simpel is het.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België