logo
 

Sebastian Vettel: “Nog veel werk aan de winkel”

31 mei 2019 — De tweede plaats van Sebastian Vettel was het enige lichtpunt na een alweer bewogen weekend voor Ferrari maar die had hij ook te danken aan de tijdstraf die Max Verstappen kreeg. Vettel geeft ook ridderlijk toe dat ze bij Ferrari nog niet zijn waar ze zouden willen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Het werd al op zaterdag duidelijk dat het voor Ferrari weer kwestie was om de schade op zondag te beperken. Dat is ook aardig gelukt met een tweede plaats voor Sebastian Vettel maar een kleine kanttekening daarbij is dat hij die deels te danken heeft aan de tijdstraf die Max Verstappen kreeg voor zijn akkefietje met Bottas in de pitlane.

De achterstand van Vettel op Lewis Hamilton bedraagt al vijfenvijftig punten en de viervoudige wereldkampioen beseft dat er werk aan de winkel is om te vermijden dat dit een verloren jaar wordt.

“We moeten hard werken en aandacht schenken aan details om korter bij de top te komen,” aldus Vettel. “Als we daarin slagen kunnen we meer druk zetten. Dan zal er veel meer gestreden worden om de overwinningen, maar daar zijn we nog lang niet.”

“We hebben achterstand op Mercedes en we zitten op ongeveer hetzelfde niveau als Red Bull. Daarmee zijn we natuurlijk niet op het niveau dat we zouden willen.”

Het juiste gevoel ontbreekt bij de viervoudige wereldkampioen.

“Ik heb dit jaar al een paar moeilijke momenten gehad, momenten dat ik met de auto moest vechten. Het gevoel is nog niet zo goed dat ik alles uit de auto kan halen.”

Het is geen geheim dat Ferrari dit seizoen worstelt met de banden, ze slagen er bij de Scuderia maar moeilijk in om het rubber aan de praat te krijgen.

“We hebben meer performance nodig, dat zal ons ook helpen om de banden aan de praat te krijgen. Dat is niet het eenvoudigste probleem maar ik voel dat onze auto en het team meer potentieel hebben,” besluit Vettel.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België