Sebastian Vettel: “Of ik een idioot ben? Dat durf ik te betwijfelen”

26 oktober 2020 — Sebastian Vettel wist toch nog een fel bevochten punt mee te nemen uit Portimao maar daar kan de viervoudig wereldkampioen niet tevreden mee zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Na de kwalificaties liet Vettel al weten dat hij zich verwachtte aan een soort puinhoop tijdens de race en hij zat er niet ver naast. Hij bracht de hele race door in het middenveld en wist zich in de laatste ronden toch nog te verzekeren van een punt.

“Ik kan niet tevreden zijn met dat punt,” aldus Vettel tegenover de Duitse tv-zender ‘RTL.’

“Eigenlijk had ik een goede start en kwam ik de eerste en de tweede bocht goed door maar daarna kon ik nergens meer naartoe. In al die chaos was het ook moeilijk om de banden op temperatuur te brengen.”

Vettel vertelt dat hij op zaterdag ook al problemen had om de medium compound op temperatuur te krijgen.

“De auto was de hele race moeilijk te besturen, de grip viel steeds plotseling weg. Het was zeer moeilijk om vertrouwen te krijgen.”

“Het gevoel in de auto is eigenlijk al het hele jaar een zooitje. Ik kan geen kant uit maar ik blijf proberen. Er rest me geen andere mogelijkheid dan rustig te blijven en mijn ding proberen te doen. Zelfs als het elke keer moeilijk is als het zo uitpakt.”

De Duitser verlaat Portimao met een dubbel gevoel. Enerzijds heeft hij het gevoel dat hij een goed race gereden heeft maar anderzijds kan hij er ook niet naast kijken dat de andere Ferrari veel sneller blijkt te zijn.

“Ik bijt me al een heel jaar de tanden stuk op de plaatsen waar ik tijd verlies. Ik bedoel maar, een idioot komt er misschien nooit achter, maar of ik een idioot ben? Ik durf dat te betwijfelen.”

Bij zijn teamgenoot, Charles Leclerc, lijkt het allemaal een stuk makkelijker te gaan en dat knaagt aan Vettel want hij geeft aan nog heel ambitieus te zijn.

“Mijn eigen verwachtingen zijn hoger dan wat de buitenwereld verwacht. Ik vind de roddels niet erg maar voor mij in de auto is het natuurlijk moeilijk om er mee om te gaan, omdat ik te ambitieus ben en te hongerig naar meer.“

“Er zit nu niets anders op dan op de een of andere manier mijn missie bij Ferrari af te ronden tegen het einde van het jaar,” besluit Vettel die volgend jaar voor het Aston Martin F1 team gaat rijden.

Geschreven door Tom Schots

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België