Sebastian Vettel op het podium: “Even gedacht dat ik Lewis zou kunnen bedreigen”

11 oktober 2015 — Vettel finishte als tweede tijdens de GP van Rusland al dacht hij even tijdens de race dat hij Hamilton zou kunnen bedreigen.


Sebastian Vettel is erg tevreden over zijn race in Sochi. De Duitser is lovend over de strategie die Ferrari hanteerde tijdens de race. Aanvankelijk zag het er nochtans niet zo goed uit want de Duitser verloor bij de start een plaats aan zijn Finse teamgenoot.

Nadien wist Vettel die plaats echter opnieuw goed te maken en ging hij dankzij een uitstekende pitstopstrategie voorbij Valtteri Bottas in de Williams.

“Valtteri had last van verkeer terwijl wij nog wat uit onze set banden konden halen,” blikt Vettel terug op de cruciale fase tijdens de race. “Het was een fantastische pitstop en ook een uitstekende strategie. Na de pitstop was het belangrijk om voorbij Sergio en zijn Force India te geraken. Ik denk dat ik hem verraste door een inhaalpoging te doen op een plaats die hij niet verwachtte.”

“Vervolgens kwam de wagen steeds meer tot leven terwijl de race vorderde. Ik zou graag nog wat langer zijn doorgegaan maar het is een fantastisch resultaat.”

Sebastian Vettel had aan de finish slechts een achterstand van acht seconden op racewinnaar Lewis Hamilton, al vermoedt Vettel dat Hamilton simpelweg gecontroleerd de wedstrijd uitreed.

“Ik denk dat het een goede race was. De wagen was fantastisch en werd steeds beter. Op een bepaald moment tijdens de race dacht ik even dat er een kleine kans bestond om Lewis bij te benen. Hij beschikte echter over enorm veel snelheid en was tegen het einde niet aan het pushen. Het blijft echter een fantastisch resultaat, al had het beter geweest indien beide wagens op het podium stonden. Het was mogelijk geweest, het was erg close. Ik ben echter erg tevreden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België