Sebastian Vettel op weg naar slechtste seizoen uit zijn F1-carrière

06 november 2020 — Tijdens de GP van Emilia-Romagna finishte Vettel opnieuw slechts als twaalfde en dus buiten de punten. Twee puntenfinishes de voorbije zeven races, daarmee lijkt Vettel op weg om het slechtste seizoen uit zijn F1-carrière te beleven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Het beste resultaat van Vettel dit seizoen was een zesde plaats tijdens de GP van Hongarije. Daarnaast finishte Vettel zevende in Spanje en vier keer als tiende. In totaal behaalde Sebastian Vettel amper achttien punten en staat hij veertiende in de wk-tussenstand.

Daarmee lijkt Vettel op weg naar zijn slechtste seizoen in de Formule 1, bovendien lijkt Ferrari daardoor eveneens haar slechtste seizoen sinds 1980 te beleven, toen het slechts tiende in het kampioenschap eindigde.

“Wat mezelf betreft is het denk ik een zeer verschillend jaar, een jaar met zeer andere omstandigheden,” blikt Vettel terug op zijn seizoen tot dusver.

“Ik beleef ongetwijfeld niet het vlotste jaar. Het is niet de meest eenvoudige situatie. Ik wil echter alles geven dat ik in me heb om te proberen te verbeteren. Om tegen het einde van het jaar opnieuw te zijn waar ik hoor te zijn.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België