logo
 

Sebastian Vettel: “Plots om de vijftiende plaats strijden zou niet leuk zijn”

20 maart 2020 — Door het annuleren van de Australisch GP, alsook heel wat andere races, moet het F1-seizoen eigenlijk nog beginnen, de geruchtenmolen rondom Sebastian Vettel is echter al wel beginnen rondjes draaien.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

De Duitser zijn contract bij Ferrari loopt eind dit jaar af en al lang wordt er druk gespeculeerd over Vettel zijn toekomst. Opvallend is echter dat Vettel steeds nadrukkelijker wordt gelinkt aan een mogelijke overstap naar een team uit het middenveld.

“Hij is een geweldige rijder, een geweldig kampioen,” zei Cyril Abiteboul van Renault onlangs toen hem gevraagd werd of hij in Vettel een mogelijke vervanger voor Ricciardo zag.

Ondertussen zou ook McLaren echter interesse tonen in Sebastian Vettel.

“Seidl kent Vettel goed van hun periode samen bij BMW. Indien hij beschikbaar is zal Seidl zeker en vast naar Vettel kijken,” aldus een bericht van ‘F1-insider’.

De meest voor de hand liggende keuze is en blijft echter een verlengd verblijf van Vettel bij Ferrari. Ook Ferrari-teambaas Mattia Binotto liet reeds uitschijnen dat hij Vettel graag zou behouden, onder andere door de ervaring van de Duitser.

Grote vraag is uiteraard of Vettel het zelf aantrekkelijk vindt om eventueel zijn goed racezitje bij Ferrari in te ruilen voor een racezitje bij een team in het middenveld van de Formule 1.

“Ik weet het niet, ik kan je daar niet echt een antwoord op geven,” aldus Vettel tegenover de Italiaanse editie van ‘Motorsport.com’

“Het hangt van de situatie af. Wanneer je vijftiende wordt nadat je je steeds op de achttiende plaats bevond dan is dat geweldig.

“Wanneer je je in de top tien bevindt dan is een vijfde plaats behalen opwindend. Wanneer je je echter zo’n tien jaar rond de vijfde plaats bevindt dan is kan het gevoel op de vijftiende plaats niet hetzelfde zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België