Sebastian Vettel: “Polepositie was mogelijk”

20 september 2014 — Sebastian Vettel kwalificeerde zich als vierde voor de GP van Singapore, maar volgen se Duitser zat er mee in. Vettel denkt zelfs dat de polepositie mogelijk was.


Sebastian Vettel had duidelijk op meer gehoopt. De Duitser kwalificeerde zich als vierde, één plaats achter teamgenoot Daniel Ricciardo. En ook al is het klein verschil met polesitter Lewis Hamilton bemoedigend, toch is Vettel ook teleurgesteld want volgens de Duitser was de polepositie mogelijk.

“De polepositie was mogelijk, maar ik reed niet de allerbeste laatste ronde,” zei Vettel tegenover de BBC.

“Ik heb iets te hard gepusht en kreeg het niet voor elkaar om alles goed te doen in één snelle ronde. Ik ben dan ook niet helemaal tevreden,” voegde Vettel eraan toe tegenover Sky Sports.

Vettel hoopt ondanks het feit dat het moeilijk is om in te halen op het stratencircuit van Singapore, om toch nog enkele plaatsen te kunnen winnen.

“Alles zit dicht bij elkaar, maar het is ook enorm moeilijk om hier te winnen wanneer je niet van op de polepositie vertrekt. Het is moeilijk om hier in te halen,” zei Vettel tegenover de Duitse zender RTL. “Maar laat ons afwachten. Een goede start en een goede strategie en dan kan alles er plots anders uitzien.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België