Sebastian Vettel: “Portugal wordt een toffe uitdaging”

22 oktober 2020 — Ook voor viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel is het circuit van de Algarve in Portimao onontgonnen terrein maar hij kijkt er naar eigen zeggen erg naar uit om daar te racen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Het seizoen 2020 werd aanvankelijk danig in de war gestuurd door COVID-19 en dat heeft ervoor gezorgd dat er nieuwe circuits op de F1-kalender zijn bijgekomen en dat we oude bekenden gaan terugzien.

Een van die nieuwe locaties, Portimao, gaan we komend weekend kunnen ontdekken. Net als veel andere F1-piloten heeft Sebastian Vettel nog nooit geracet op het circuit maar hij kijkt er wel naar uit.

Het circuit ‘Autódromo Internacional do Algarve’ is nog recent want het opende de deuren in 2008. Karakteristiek voor de baan zijn de grote hoogteverschillen, net zoals die andere COVID-noodoplossing, Mugello.

“Ik ben nog nooit in Portimao geweest, maar in het algemeen kijk ik altijd uit naar nieuwe racelocaties,” aldus Vettel tegenover ‘Speedweek.com.’

“Als ik naar de layout van de baan kijk vind ik de hoogteverschillen opvallend. Sommige bochten moeten blind worden genomen, de baan lijkt me een grote uitdaging. Het wordt heel belangrijk om zoveel mogelijk ervaring op te doen.”

Zijn teamgenoot bij Ferrari, Charles Leclerc, heeft wel al geracet op het circuit in Portimao.

“Dat was in 2015 in de F3. De hoogteverschillen zijn karakteristiek voor de baan, het is een interessant modern circuit,” aldus de Monegask.

Geschreven door Tom Schots

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België