logo
 

Sebastian Vettel: “Slechts weinig mensen geloofden in mij”

18 november 2014 — Vettel neemt na de GP van Abu Dhabi afscheid van Red Bull, een ongetwijfeld emotioneel moment. De Duitser blikt terug naar het begin van zijn carrière, het moment waarop slechts weinig mensen in zijn kunnen en talent geloofden.


Vettel maakte zijn debuut bij BMW, waar hij twee races voor reed. Daarna kreeg bij bij Toro Rosso de kans als vaste rijder, een racezitje dat er vooral kwam dankzij Dietrich Mateschitz, de grote baas van Red Bull.

Reeds 136 races reed Vettel voor Toro Rosso en Red Bull. Het hoeft dan ook niet gezegd te worden dat de Duitser zich echt thuis voelde bij de teams van Red Bull en Toro Rosso. Succesvol was hij er ook, met zijn allereerste overwinning bij Toro Rosso. De Duitser verbaasde vriend en vijand door de GP van Italië in 2008 te winnen en dat in zijn Toro Rosso.

Plots was iedereen laaiend enthousiast over de Duitser, maar in het begin van zijn F1-carrière genoot hij vooral de steun van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz. Mateschitz riskeerde het om de Duitser in de Toro Rosso te laten plaatsnemen.

“Dietrich Mateschitz heeft in mij geloofd en zei: ‘Geef die jongen een kans. Zet hem in de wagen en indien het niets wordt kunnen we nog steeds overleggen wat we doen’,” zegt Vettel in een interview met ‘Sport Bild’.

“Dat was een moment waarop ik het erg moeilijk had, aangezien maar weinig mensen in mij geloofden. Ik heb echter een kans gekregen en gelukkig is het sindsdien bergop gegaan.”

Vettel behaalde tot dusver vier wereldtitels bij Red Bull en tijdens zijn carrière 39 overwinningen en 45 poleposities. Daarvan dus één polepositie en één overwinning bij Toro Rosso. Het zal dan ook een emotioneel afscheid worden voor Vettel.

“Mijn laatste race voor Red Bull zal erg merkwaardig en zeer emotioneel worden,” blikt Vettel vooruit naar de GP van Abu Dhabi. Daarna verhuist hij naar alle waarschijnlijkheid naar Ferrari, om in de voetsporen van goede vriend en landgenoot Michael Schumacher te treden. Ook Schumacher maakte na enkele wereldtitels de overstap naar Ferrari, dat op dat moment net als nu niet goed bezig was.

Afwachten of Vettel het huzarenstukje van Schumacher kan evenaren en van Ferrari net als Schumacher een geoliede succesmachine kan maken.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België