Vettel sneuvelt onverwacht in Q1: “Een inschattingsfout”

28 november 2015 — Sebastian Vettel zorgde voor de grote verrassing door reeds tijdens het eerste deel van de kwalificatie uitgeschakeld te worden.

Tijdens een interview meteen na zijn vroegtijdige exit gaf de Duitser er toe dat er een inschattingsfout gemaakt werd, zonder daarvoor een schuldige aan te wijzen.

“We hebben het fout ingeschat. We dachten dat de ronde snel genoeg was maar dat was niet het geval,” zei Sebastian Vettel tegenover de Duitse zender RTL terwijl de kwalificatie nog bezig was.


Toen de RTL-reporter opmerkte dat de expert van de zender vond dat het op een technisch probleem leek moest Vettel eens lachen alvorens een antwoord te geven: “Dat heeft de expert dan verkeerd gedacht.”

“Ik heb op het einde een snelle ronde aangevat, en we dachten dat het voldoende was voor Q2, waardoor we die ultieme snelle ronde afgebroken hebben. Plots merkten we dan dat het niet voldoende was en toen was het uiteraard te laat.”

“Het heeft geen zin om de schuld in iemand zijn schoenen te schuiven. We hebben dit seizoen goede momenten beleefd en vandaag was simpelweg een minder moment.”

Volgens Vettel is morgen, ondanks de slechte startpositie, toch nog veel mogelijk.

“Het is altijd mogelijk om terug naar voor te rijden tijdens een race, dus laat ons afwachten wat morgen brengt,” blikt Vettel ook al enigszins vooruit naar morgen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België